Att åka på kryssning blir allt mer populärt och det har även blivit ett mer omtyckt sätt att resa. Det vanligaste är att man reser på en kryssning i Karibien och kryssningarna är själva resan i sig, samtidigt som de emellanåt kan erbjuda en avstigning och därmed även fungera som ett färdsätt. De flesta tycker att det är mycket trevligt att resa med en båt dit man ska och därför är det möjligt att börja sin utlandsresa redan när man stiger på båten. Det finns även kryssningar där man enbart är ute på havet i flera veckor.

Taking cruisesOm man vill resa på en kryssning till det Karibiska havet är det mest prisvärt att resa när det är kallt i norr. I Karibien är det behagligt klimat och kan man kryssa året om. Resorna är dock i regel billigast på hösten. Anledningen till det är att området som man kryssar runt i ofta drabbas av storm och orkaner. De mest prisvärda perioderna för den som vill åka på en kryssning är i början av december och därefter på våren i april och mars.

Var noga när du väljer vilket fartyg som du vill åka med. Om du tar ett dåligt beslut kan lätt hela din resa bli ett fiasko och det vill du självklart undvika. Se därför till att bland annat kolla upp recensioner och vad andra människor har tyckt om resan sedan innan. Om du reser med barn kan det dessutom vara värt att se till att välja en kryssning som har en viss typ av barnunderhållning. Det kommer då att bli en mer trivsam resa för både barn och vuxna.

Kryssningarna finns i många olika prisklasser och det gäller att du håller ögonen öppna. Du kan få en kryssning som är all inclusive så billigt som 500 kronor per natt.