Travelling abroad for yourselfMan behöver varken vara singel, utstött eller en ensamvarg för att man ska kunna resa iväg på egen hand. Många ser det som en lyx att resa iväg på egen hand och dessutom välja precis allt själv. Du kommer till exempel inte bli påverkad av din kompis när du är ute och reser och du kommer spendera dagarna precis så som du vill. Om du inte vill se på olika turistattraktioner så behöver du inte göra det. Det är ingen som kommer att döma dig, dessutom är det en fantastisk möjlighet att träffa nya människor. En del vill gärna resa utomlands men har ingen att åka med, det innebär givetvis inte att man inte ska åka.

Det finns många resebolag som har riktat in sig även på soloresenärer. Det innebär att du till exempel kan slippa den extra avgiften som kommer när man bokar in sig som singel i ett dubbelrum. Att resa utomlands kräver lite mer av dig än om du reser med andra. Som exempel bör du tänka på att fotografera viktiga dokument, ha flera betalkort och kanske ha med dig en extra mobiltelefon i backup. Ha i åtanke att det är mycket enklare att improvisera under resans gång och att vara flexibel om du har koll på det praktiska i landet. Det innebär att du bör kolla upp nummer till taxi, bussar och tåg och även se till att planera hela resan så att den flyter på smidigt.

Några lokala fraser är alltid bättre än ingenting när du reser till ett land och det kan öppna många dörrar. Många anser att de största fördelarna med att resa ensam är:

  • Friheten, du slipper ta hänsyn till någon annan.
  • Lugnet, inga gräl eller bråk.
  • Personlig utveckling, du behöver vara mer social.
  • Insikten, du får lära dig hur du fungerar på egen hand.
  • Kontakterna, det är enklare att bli inbjuden om man är ensam.