What to consider when packingNär det är dags för dig att åka utomlands och du behöver börja packa din väska finns det en del saker som du behöver tänka på. Först och främst är det viktigt att du gör en lista över vad du ska ha med dig. Man behöver ofta både värdefulla saker men även mindre nödvändiga saker som kommer att göra din resa bättre. Se till att du inte glömmer någonting alls och börja med din lista i god tid.

När du packar bör du även se till att få med dig ett första hjälpen-kit som även innehåller nödvändiga piller och medicin som du kan ha behov av under resans gång. Se till att vara väl förberedd. Skippa vätskorna totalt. Om du ska ha med dig vätskor i handbagaget får dessa vara i flaskor av en kapacitet av max 100 ml och de ska därefter även vara förpackade i återställningsbara påsar. Skippa trubblet och köp ditt vatten.

Glöm inte namntags på din väska och håll dig till vikten som ditt flygbolag anger. Om det står att din väska får väga 23 kilo, då får den även bara väga det. Väg dina väskor innan du kommer till flygplatsen så att du slipper betala ännu mer i avgift för överflödigt bagage.

Om din väska endast fick väga 23 kilo på vägen ned så kan du räkna med att den bara får väga det på vägen hem. Se därför till att du sparar plats för din eventuella inköp under resan. Då slipper du till exempel kasta bort saker som du inte vill ha.

Dra ned på skorna. Skor tar plats och du behöver inte ha med och använda dig av så många som du tror. Se till att du har ett par bekväma skor och ett par skor som är mer lämpliga för finare tillfällen.