Stockholmare väljer i regel smidiga resor till storstäder när de ska ut och resa och New York är i särklass det mest populära resmålet för sommarsemestern. Under juni, juli och augusti är storstäder som Bangkok och Los Angeles favoriterna. New York har i regel dubbelt så många sökningar som Los Angeles men Stockholmsresenärerna är även mer benägna att testa okända resmål för att få helt nya upplevelser.

Sri LankaKroatien är och har varit hett under många år men under 2016 har det i stort sett exploderat med intresset. Charterbolagen har även storsatsat på Kroatien vilket gör det mer lättillgängligt och många flygbolag har satsat på resor till Pula, Porec och Rovinj i Kroatien.

Även Sri Lanka är ett populärt och eftertraktat resmål 2016 och det har tillkommit mängder med nya resor. Allt fler som reser vill inte vara turister, utan de vill smälta in med lokalborna och få en mer enhetlig upplevelse av hur det egentligen ser ut i landet. Ett sätt att resa på detta sätt är faktiskt att resa själv. Även om det är någonting som skrämmer många så är det någonting som man bör göra minst en gång i livet rapporterar xit.nu. Berlin är även det en plats dit många lockas vid sidan av Bryssel.

Många Stockholmare väljer trots alla populära resmål att inte resa utomlands utan att spendera de sköna sommardagarna i just Stockholm. Det finns många aktiviteter för den som vill stanna kvar i Stockholm eller endast resa ut på landet och temperaturen är ofta mycket varm och mild. Därför kan man få en fantastisk sommar i Stockholm på en väldigt liten budget. De Stockholmare som väljer att resa utomlands reser sannolikt till semestermål där det finns chans för poolhäng. Det är enligt många en självklarhet när man vill vara med om någon typ av avkoppling.