Journey into the wildernessEn alternativ resa som man kan göra är att resa ut i vildmarken. Detta kan man göra i Sverige men även i andra länder. Då är tanken att man ska klara sig själv så gott det går och även utnyttja den fantastiska naturen. Det finns möjlighet som exempel att resa ut i öknen i olika länder. Att resa är att leva för många och de flesta vill uppleva ett äventyr när de reser. Tanken är även att man ska omfattas av nya och spännande intryck och skapa minnen för livet. Ibland kan det kännas skönt att bara se sig omkring och ofta är en resa i vildmarken mer givande samtidigt som det är mycket lägre priser på denna typ av resa.

Vildmarken kan innebära allt från karga landskap och isande kyla till varma vindar beroende på var man befinner sig. För att ett område ska få klassas som vildmark krävs det att det är mer eller mindre orört samt att det är avskilt från civilisationen. Om du inte är ute efter en vildmarksresa som är kall kan du söka dig till varmare breddgrader. Till exempel finns det mängder av varma slätter i Tanzania. Du har möjlighet att göra resor som ger dig kontakt med djurlivet.

En del av dessa resor fungerar även som fotoresor och det är just under fotoresor som du har chansen att vara med om någonting alldeles extra. Du kan givetvis resa på egen hand men om du gör en fotoresa kommer du garanterat att få kontakt med djurlivet av någon slag. Om det finns människor av något folkslag som bor i vildmarken kan det vara god sed att ta reda på fakta om naturbefolkningen innan. De kanske inte vill ha dig nära dig men om du håller dina sinnen öppna kan det bli ett givande möte.