Att man ska läsa på om ett resmål innan man bokar biljetter och boende kan tyckas vara en självklarhet. Ibland har det en speciell charm att ge sig av helt förutsättningslöst och upptäcka en ny del av världen som man inte visste något om. För det mesta är det dock så att vi får fler valmöjligheter och tar bättre beslut när vi har kunskap med oss i bagaget. I den här bloggposten ska vi gå igenom några av de största fördelarna med att vara lite påläst inför resan. Vi ska även titta lite på hur man läser in sig lagom mycket på ett resmål.

shutterstock_406600138Kunskap sparar tid

Bara att hitta en fräsch restaurang kan vara svårt. Ofta vet man inte förrän under resans sista dagar vad som är bra och då har man ibland lärt sig den hårda vägen, via dåliga upplevelser och i värsta fall magsjuka. Just när det gäller boende och mat finns det massor av tips på informationshemsidor som xit.nu. Vet du med dig att du gillar en särskild typ av mat kan du leta upp restauranger i den kategorin och se vilka som fått bäst betyg. Om du har läst på om ditt resmål har du även bättre koll på om det överhuvudtaget är värt att boka en resa just dit.

Lagom mycket kunskap

Om du är en resenär som ogillar detaljplanerade resor kan du ändå ha glädje av att vara välinformerad. Satsa på övergripande kunskap om vilka stränder, attraktioner och stadsdelar som har den där charmen du är ute efter. På så sätt lägger du grunden till intressanta möten och upplevelser utan att ha bestämt särskilt mycket. En turist av den här typen, som aldrig besökt Stockholm, skulle t.ex. kunna ha nytta av att veta att man på Söder har alla möjligheter att dricka en perfekt espresso tillsammans med skäggiga män i rutiga skjortor. En turist som vill ha en mer uppstyrd resa kan kolla exakt vilka caféer som anses ha bäst espresso.